Україна та Фінляндія підписали довгострокову угоду про безпеку та підтримку

Джерело: президент України Володимир Зеленський

3 квітня Україна та Фінляндія підписали угоду про довгострокове співробітництво у сфері безпеки та підтримки.

Документ підписано під час візиту президента Фінляндії Александра Стубба до Києва.

“Сильний документ, що засвідчує готовність Фінляндії й надалі підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії”, – зазначив Зеленський.

Відповідно до угоди, Фінляндія надаватиме Україні довгострокову військову та фінансову підтримку.

Окрім цього, документ передбачає поглиблення співпраці між країнами у політичній, фінансовій, гуманітарній галузях та у сфері реформ.

“Допомагатиме Україні відбудовувати енергетичний сектор, оцінювати екологічні збитки, посилювати захист кордону й критичної інфраструктури, а також лікуватиме українських військових. Дякую Фінляндії за підтримку України і нашого народу! Дякую за допомогу!”, – наголосив український президент.

Київська міськпрокуратура розпочала розслідування за фактом незаконного виїзду за кордон родичів керівництва Служби у справах дітей. Цьому передувала заява працівників Офісу Омбудсмана.

У місті Яготин Київської області невідома жінка скинула собаку з залізничного моста. Зараз її розшукують правоохоронці.

Сили оборони півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, знищуючи особовий склад та техніку окупантів.

Українські захисники відійшли з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру на Донеччині.

Справу щодо замаху на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо перекваліфікували на терористичний акт. З 15 травня і дотепер справу розслідували як спробу умисного вбивства.