Paramount починає переговори про злиття з іншою медіакомпанією — ЗМІ

Джерело: Reuters

Рада директорів Paramount Global (PARA.O) погодилася на ексклюзивні переговори зі Skydance Media. Вони вибрали переговори з незалежною студією Skydance над пропозицією на 26 мільярдів доларів від Apollo Global Management (APO.N), заявила особа, знайома з ситуацією.

Порівняно з пропозицією від Apollo, переговори про угоду з Skydance є більш просунутими. Якщо вони будуть успішними — це припинить контроль Шарі Редстоун над медіаімперією, створеною її батьком, покійним Самнером Редстоуном. Угода дає Skydance 30 днів ексклюзивних переговорів з Paramount.

Спеціальний комітет правління Paramount вирішив вести переговори лише з тим, що має реальну можливість укласти угоду, повідомила особа, яка має інформацію про дії ради.

Акції Paramount зросли майже на 15% у середу після того, як The Wall Street Journal вперше повідомив про ексклюзивні переговори зі Skydance. Представники Skydance та Paramount і National Amusements відмовились від коментарів.

Спеціальний комітет незалежних директорів Paramount витратив місяці на переговори зі Skydance. Джерело повідомило, що радники групи, Centerview Partners і юридична фірма Cravath, Swaine & Moore, рекомендували сторонам розпочати ексклюзивні переговори з метою досягнення угоди.

Skydance очолює Девід Еллісон, син співзасновника Oracle (ORCL.N) Ларрі Еллісона, і має намір придбати National Amusements, холдингову компанію родини Редстоун, яка контролює близько 77% голосів у Paramount.

Успішна угода між Skydance і Paramount ознаменує подальшу консолідацію медіаіндустрії, яка вже відбувається через зміни у споживчих пристрастях, а також наслідків страйків робітників у Голлівуді та зниження рекламного ринку.

З моменту об’єднання CBS і Viacom у 2019 році Paramount Global втратила понад 16 мільярдів доларів. Ринкова капіталізація компанії в січні опустилася нижче 10 мільярдів доларів.

У січні джерело повідомило, що Еллісон розглядає можливість готівкової пропозиції для придбання National Amusements.

МЗС України звернулося до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста з закликом “приєднатися до заходів гуманітарного реагування” в районах Курської області, котрі перебувають під контролем ЗСУ.

Колумбійська співачка Шакіра перервала свій виступ на сцені LIV Miami після того, як помітила, що один з фанатів знімає її під час танцю під новий сингл “Soltera”, підсунувши телефон під поділ її сукні. Артистка спершу спустилася в зал, а згодом продовжила виступ після інциденту.

Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко придбав для Сил оборони 80 “Мавіків” з тепловізорами, а також мікросхеми для 2000 детекторів дронів “Ванільний цукорок”. 

Катар передасть Збройним силам України 24 самохідні гаубиці PzH ​​2000 у межах угоди з урядом Німеччини, повідомляє видання з посиланням на власні джерела. Натомість отримає від Берліна партії нових машин.

В Україні станом на 16 вересня вже намолочено 39,06 млн тонн нового врожаю на площі у 10,9 млн га.