Блінкен запізнився на зустріч НАТО через несправність літака – Bloomberg

Джерело: Bloomberg

Держсекретар США Ентоні Блінкен запізнився на зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО в Брюсселі, оскільки через несправність літака в Парижі американська делегація була вимушена добиратися до штаб-квартири Альянсу автотранспортом.

“Представник Держдепартаменту заявив, що реактивний літак ВПС США, який доправив Блінкена до Франції, мав механічну проблему”, – йдеться в повідомленні.

Як розповіли у виданні, очільник Держдепу користується старішою моделлю Boeing 737, яка була модифікована для використання урядом.

Примітно, що це вже не перша несправність літака, на якому пересувається держсекретар США. Востаннє це сталося в січні в Цюріху, звідки Блінкен мав вилітати після участі в Давоському економічному форумі.

Делегації на чолі з держсекретарем в середу, 3 квітня, довелося їхати з Парижа до Брюсселя наземним транспортом, здолавши відстань понад 300 км.

Місто Кайл в канадській провінції Саскачеван зіткнулося з перешкодою напередодні місцевих виборів: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.