«Ми розраховуємо мати 80–100 країн світу», – Зеленський про Саміт миру у Швейцарії

Джерело: Володимир Зеленський в інтерв’ю телемарафону “Єдині новини”

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна розраховує на присутність приблизно 80-100 країн на першому інавгураційному Саміті миру у Швейцарії.

“Ми розраховуємо мати 80–100 країн світу. Вважаємо, що це буде найпотужніший саміт. Саміт миру. Так, він інавгураційний. Але це дуже важливий саміт, де ми будемо бачити партнерів. І на якому ми побудуємо мапу подальших кроків щодо закінчення війни”, – сказав Зеленський.

Він додав, що Україна сподівається найближчими днями узгодити зі Швейцарією дату проведення Саміту.

Зеленський сказав, що поки що немає списку країн, які візьмуть участь у заході. Він заявив, що як тільки узгодять дату проведення Саміту, лідерам держав світу почнуть розсилати запрошення.

Зазначимо, що перший інавгураційний Саміт миру має відбутися навесні у Швейцарії. Під час зустрічі сторони планують обговорити Формулу миру для завершення повномасштабної війни.

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб. 

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.

Станом на 6 липня Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, ліквідовуючи особовий склад армії РФ та знищуючи техніку противника.

Активізація бойових зіткнень у кінці червня пов’язана з початком боїв за Торецьк та Нью-Йорк.