За добу ворог здійснив 14 обстрілів населених пунктів Донеччини: є загиблий та поранені

Джерело: голова Донецької ОДА Вадим Філашкін

Станом на ранок 10 квітня, всього за добу російські війська 14 разів обстріляли населені пункти Донецької області, внаслідок чого загинула одна людина та ще дев’ять – дістали поранення.

Покровський район: у Красногорівці поранено три людини. У Соколі Очеретинської громади поранено людину. У Курахівській громаді обстріляли Вовченку, Ганівку, Веселий Гай і Курахове. 

Краматорський район: у Лиманській громаді обстріляли Зарічне, Нове і Терни. У Костянтинівці загинула одна людина і ще двоє дістали поранення; пошкоджені 27 приватних будинків, 10 багатоповерхівок, чотири крамниці, два інфраструктурні об’єкти і два соціальні заклади. У Слов’янську поранено три людини

Бахмутський район: у Нью-Йорку пошкоджено інфраструктурний об’єкт. У Часовоярській громаді пошкоджені 11 приватних будинків і багатоповерхівка. У Сіверську пошкоджено три будинки і нежитлову споруду. 

З лінії фронту евакуйовано 259 осіб, у тому числі 23 дитини.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…