В Туреччині сталась аварія на канатній дорозі: є загиблий, поранені та десятки застряглих

Джерело: BBC News

На півдні Туреччини поблизу Анталії сталась аварія на канатній дорозі, внаслідок чого одна людина загинула, ще 10 дістали поранення й десятки людей застрягли.

Фото: Getty Images

В п’ятницю ввечері 12 квітня, одна із кабін канатної дороги вдарилася об опору і тріснула, після чого пасажири впали на схил гори.

Уся система канатної дороги була знерухомлена й працівники служби порятунку намагалися евакуювати застряглих пасажирів. За даними Турецького агентства з ліквідації наслідків стихійних лих і надзвичайних ситуацій, врятували 128 пасажирів з 16 канатних доріг. Але офіційні особи додали, що 43 пасажири залишалися заблокованими до ранку суботи.

Канатною дорогою управляє столичний муніципалітет Анталії та перевозить туристів від пляжу Коньяалти до ресторану та оглядового майданчика на вершині Тюнектепе, висотою 618 метрів.

Згідно з інформацією на її сайті, канатна дорога має 36 кабін, місткістю по шість осіб кожна.

Підйом до комплексу Тюнектепе з панорамним видом на Анталію займає в середньому дев’ять хвилин.

Американський репер Каньє Вест прибув до Москви і зупинився у центрі російської столиці, стверджує російська продюсерка Яна Рудковська.

За гроші зібрані в турі Сполученими Штатами Америки команда Ірини Федишин придбала понад 50 автомобілів для українських захисників.

Українська військова промисловість запустила серійне виробництво безпілотників-камікадзе, які можуть вражати цілі на відстані понад 1000 кілометрів. Про це повідомив Герман Сметанін, генеральний директор Укроборонпрому.

Новий портрет короля Чарльза III у військовій формі оприлюднили з нагоди Дня збройних сил Великої Британії, який країна цього року відзначала 29 червня.

Парламентська асамблея ОБСЄ 29 червня ухвалила резолюцію, визнавши дії Росії геноцидом українського народу.