Непотрібно відверта та сексистська: олімпійці розкритикували жіночу форму Nike

Джерело: Reuters

Олімпійські спортсменки заявили, що жіноча спортивна форма Nike команди з легкої атлетики є непотрібно відвертою та сексистською.

Оприлюднені зображення жіночого комплекту на манекені викликали критику з боку кількох спортсменок.

Фото: Reuters

“Вони абсолютно не створені для виступу”, – сказала американська бігунка з перешкодами Коллін Квіглі.

Nike повідомила, що для цієї Олімпіади вони пропонують спортсменам комбінезони на вибір – з трусами або з шортами. Чоловічі та жіночі спортивні комплекти Nike включають близько 50 одиниць одягу та 12 стилів змагань для певних подій.

Спонсорована Nike стрибунка з жердиною Кеті Мун сказала, що костюм, зображений на манекені, викликає занепокоєння, але додала, що спортсменкам надається багато варіантів, що одягнути, і що вона віддає перевагу трусам, аніж шортам.

Американські легкоатлетки Атінг Му та Ша’Каррі Річардсон були серед спортсменок, які моделювали олімпійську форму Nike на презентації в Парижі. 

У Nike також повідомили, що цього року будуть доступні кравці для олімпійських і паралімпійських спортсменів.

У вівторок, 2 липня, до Києва з офіційним візитом прибув прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Це перший його візит з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Вперше за шість років Південна Корея провела військові навчання зі стрільби на полігонах неподалік від кордону з Північною Кореєю. Їх припинили у 2018 році в межах угод про зменшення напруженості між країнами.

Співробітники СБУ знешкодили в Одесі агентурну групу ФСБ РФ, до якої входили двоє військових та їхня спільниця.

У Дніпрі, під завалами багатоповерхівки, у яку поцілила російська ракета 28 червня, виявили тіло людини. Відтак кількість загиблих внаслідок цієї атаки зросла до двох.

Згідно з даними The Wall Street Journal, НАТО планує розмістити високопоставленого посадовця в Києві в рамках нових заходів, спрямованих на посилення довгострокової підтримки України.