Чотири області України можуть залишитися зовсім без світла — «Нафта та Газ України»

Джерело: “Еспресо

Голова правління Асоціації “Нафта та Газ України” Андрій Закревський передбачає тривалі відключення електроенергії в 12 областях України наступного року. Він зауважує, що в цих регіонах може не бути світла понад 6 годин на добу, а в чотирьох областях взагалі можуть позбутись електропостачання.

“У нас з маневрової генерації залишилося буквально 12% від того, що було ще місяць тому, тобто є тільки базова електрогенерація, це атомні електростанції. Наступного року у нас є 12 областей України, в яких гарантовано будуть відключення електроенергії понад 6 годин на добу. Щодо таких областей, то це Сумська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Одеська – там гарантовано будуть відключення”, – зауважив експерт з енергетики.

Закревський попереджає, що без додаткових заходів перетини через Дніпро призведуть до відключення ще чотирьох областей.

“Звичайно, по цих вузлах ударять. Я сказав, що у Миколаївській, Херсонській та Одеській областях не буде світла взимку, тому що ми там не розосередили ці вузли.  Відразу можу сказати, що ворог 100% по них вдарить, а ще буде бити по перетинах, які будуть йти через Київ і далі через Дніпро”, – додав Андрій Закревський.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.