У Великій Британії стався вибух на збройовому заводі BAE Systems – The Telegraph

Джерело: The Telegraph

Вранці 17 квітня всередині однієї з будівель на території заводу BAE Systems у Великій Британії стався вибух. Компанія спеціалізується на виробництві боєприпасів та артилерійських систем, зокрема й для постачань в Україну.

Вибух пролунав на британському заводі, який виробляє боєприпаси зокрема для постачання в Україну.

Інцидент стався всередині однієї з будівель на території заводу BAE Systems у Гласкоуд, Південний Уельс.

Постраждалих немає, розпочато розслідування.

Джерело: telegraph

Представник BAE Systems зазначив: “Ми можемо підтвердити, що сьогодні вранці стався інцидент на нашому підприємстві в Уельсі. Були негайно введені в дію перевірені протоколи безпеки, і на місце виїхали екстрені служби. Увесь персонал знаходиться на обліку, і наша група реагування на надзвичайні ситуації продовжує спостерігати за об’єктом. Ми розпочали повне розслідування”.

BAE Systems — британська оборонна компанія, що є найбільшим військовим підрядником у Європі. Виробляє боєприпаси та артилерію. Будівництво заводу почалося в 1938 році, і під час Другої світової війни використовувалося як фабрика з виробництва снарядів для Королівського флоту.

Нині завод виготовляє боєприпаси та артилерійські системи, зокрема й для постачань в Україну. Завод, де стався вибух, спеціалізується на виробництві снарядів.

Зауважимо, у серпні 2023 року Міноборони України та генеральний директор компанії BAE Systems Чарльз Вудберн підписали Рамкову угоду про співпрацю щодо ремонту, запасних частин та виробництва нових легких гармат L119.

Також у серпні 2023 року Україна привітала відкриття офісу в Києві британським аерокосмічним і збройовим гігантом BAE Systems.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.