«Ви побачите парад відставок «за власним бажанням»», – нардеп про кадрові зміни у ВР

Джерело: Ярослав Железняк/Telegram

Народний депутат України від партії “Голос” Ярослав Железняк анонсував, що наступний тиждень у Верховній Раді буде кадровим, і “ви побачите парад відставок”.

“Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок “за власним бажанням””, – написав нардеп.

Він зазначив, що “ніхто не знає фінального рішення”, але припустив, що це буде 3 – 4 міністри (серед яких два віцепрем’єри), генпрокурор (проте нардеп не впевнений, що відставка буде саме наступного тижня), члени Рахункової палати й можливо “ще пару позицій”. 

“Плюс до цього, треба буде зробити певні переміщення на ці відкриті вакансії серед теж наявних міністрів. Хоча не факт, що всі призначення відбудуться саме на наступному тижні. Ще раз, остаточного рішення по конкретних прізвищах немає, тому може перебратися ще. Але точно якийсь кадровий пакет буде”, – додав Железняк.

Учасники художнього проєкту “МУР” повідомили, що перед їхньою виставою в Ужгороді, яка відбулась 18 вересня, працівники ТЦК мобілізували технічний склад команди.

Фільм “Росіяни на війні” режисерки Анастасії Трофімової, яка раніше працювала на телеканалі Russia Today, планують 4 рази показати на кінофестивалі в Цюриху.

Група колишніх радників та агентів експрезидента США Дональда Трампа допомогла створити проросійський вебсайт Intelligencer, який зазвичай розповсюджує дезінформацію. На сайті, зокрема, публікують фейки про війну в Україні, вибори та вакцини.

Хакери з Dark Angels, які стоять за кібератакою на американську компанію, що займається розповсюдженням фармацевтичних препаратів Cencora Inc., отримали виплату розміром у 75 мільйонів доларів США, що стало найбільшою виплаченою сумою за вимагання у кіберпросторі.

Цього тижня Google оголосив про фінансування супутникового угруповання FireSat, призначеного для більш ефективного виявлення лісових пожеж за допомогою штучного інтелекту (ШІ).