Внаслідок удару РФ по Одещині зруйновано ємності з агропродукцією для країн Азії та Африки

Джерело: пресслужба Мінвідновлення України

В Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомили, що російський ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка була призначена для експорту до країн Азії та Африки. 

Росія атакувала два термінали в порту “Південний”, які спеціалізуються на перевалці агропродукції. В міністерстві зазначили, що один з цих терміналів належить всесвітньо відомій сінгапурській компанії, яка працює в Україні з 2004 року та володіє також кількома заводами з перероблення агропродукції. 

За даними міністерства, це вже 39 російська атака по об’єктах портової інфраструктури Одеській області. Загалом пошкоджено та частково знищено 215 об’єктів, 153 транспортних засоби, вісім цивільних суден, а також 26 постраждалих цивільних осіб.

Станом на ранок 17 травня у Чорному морі російські окупанти утримують на бойовому чергуванні один корабель, ракетоносіїв немає.

Протягом доби російські армійці обстріляли Херсонську область, внаслідок чого двоє осіб загинуло, ще шестеро – зазнали поранень.

У Генеральному штабі ЗСУ оприлюднили оперативну інформацію станом на 23.30 16.05.2024 щодо російського вторгнення. Сили оборони продовжують виконувати завдання з відбиття широкомасштабної збройної агресії РФ. Наразі вздовж лінії фронту тривають бої.

Союзники по НАТО наближаються до погодження плану з відрядження військ в Україну для підготовки українських сил, перетинаючи ще одну з “червоних ліній” Путіна.

Пізно ввечері 16 травня російські війська атакували Харків безпілотниками. Згодом ворог здійснив ракетний обстріл міста.