На Одещині затримали нападників, які розстріляли поліціянтів на Вінниччині

Джерело: Національна поліція України у Telegram

На Одещині поліціянти затримали двох чоловіків, які раніше напали на правоохоронців у Вінницькій області. Голова Національної поліції України Іван Вигівський повідомив, що зловмисникам, які є військовослужбовцями, батьком та сином, віком 52 та 26 років, загрожує довічне ув’язнення.

Фото: Національна поліція України

Злагоджена робота оперативних служб та силова підтримка спецпідрозділу КОРД дозволили швидко локалізувати та затримати зловмисників, які переховувалися в Одеській області. Наголошується, що один із поліціянтів, який загинув під час нападу, встиг завдати поранення нападникам, захищаючи свого колегу.

На цю мить триває досудове розслідування, кероване Вінницькою спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону. Злочин кваліфіковано за ст. 348 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання до довічного ув’язнення.

Фото: Національна поліція України

Довідка. Напад стався 20 квітня близько 2 години ночі у Гайсинському районі, коли поліцейські зупинили автомобіль для перевірки. Водій та пасажир відкрили вогонь, внаслідок чого один поліцейський загинув, а інший був поранений.

Сповіщення про злочин надійшло від пораненого поліцейського, що дозволило швидко розпочати пошуки нападників і організувати поліцейську операцію на території Вінницької області та сусідніх регіонів.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.