Найвагоміший скандал: британські розвідники зреагували на затримання заступника Шойгу

Джерело: міноборони Великої Британії

Британські розвідники прокоментували скандал з Тимуром Івановим – заступником глави міноборони РФ – якого звинувачують у хабарництві.

Іванова затримали 23 квітня та арештували на два місяці. Йому висунули звинувачення в отриманні хабаря у великому розмірі. Термін ув’язнення за цією статтею може сягати 15 років.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що президенту РФ Володимиру Путіну вже повідомили про ситуацію з Івановим. Водночас сам підозрюваний свою вину заперечує.

Про викриття та затримання Іванова повідомили й міністру оборони РФ Сергію Шойгу. Розвідники зауважили, що Шойгу та Іванов давно працюють разом. Зокрема у 2012 році Іванов був віцепрем’єром в уряді Московської області, а Шойгу тоді обіймав пост губернатора столичного регіону.

Посаду у міноборони РФ Тимур Іванов обійняв у 2016 році. Після окупації Маріуполя він зіграв важливу роль у проєктах реконструкції міста.

Розвідники додали, що у декларації про доходи Іванова від 2018 року, вказано, що він є власником 22 автівок.

“Повідомлення про розкішне життя Іванова дивно поєднується з лютневим зверненням Путіна до нації, коли він закликав до створення нової еліти, яка складатиметься з героїв “СВО”. Справа Іванова – найвагоміший скандал, який зачепив міноборони з того часу, як у листопаді 2012 року відправили у відставку тодішнього міністра оборони Анатолія Сердюкова”, – резюмували розвідники.

  • Британські розвідники зауважили, що у Росії рекордно зросли рівень дезертирства та кількість звернень від громадян РФ, які просять про притулок у країнах Заходу.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.