Протягом дня РФ здійснила майже 20 атак по Нікопольщині: троє поранених, серед них дитина

Джерело: голова Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак

Протягом дня, 26 квітня, російські війська здійснили майже 20 атак на Нікопольщину, внаслідок чого троє людей зазнали поранень, серед них 9-річний хлопчик.

Під ворожим вогнем були Нікополь, Марганецька та Мирівська громади. 

9-річному хлопчику надали необхідну меддопомогу. Він перебуває в стані середньої тяжкості.

Також постраждав 42-річний чоловік та 18-річна дівчина. Вона лікуватиметься амбулаторно. 

Внаслідок атаки пошкоджені багатоповерхівки, 12 приватних будинків, стадіон, інфраструктурний об’єкт, три господарські споруди, гараж, авто та газогони.

19 травня війська РФ вдарили по передмістю Харкова за тактикою “повторного удару”. Внаслідок ворожої атаки загинуло шість осіб. Прокурори та слідчі поліції вживають заходів для документування воєнних злочинів, вчинених російськими військовими, розпочато провадження.

Українська асоціація відновлювальної енергетики (УВЕА) наголошує на необхідності рішучих кроків від уряду для розв’язання кризи в енергетичному секторі. Вони сказали про допомогу у подоланні боргових зобов’язань, сприянні відновлення та розвитку генераційних потужностей.

Після тимчасового “затишшя”, яке спостерігалося з ранку 19 травня на Харківському напрямку, російські військові знову активізувалися. Напередодні оборонні позиції Збройних Сил України зазнали нападів ворожих сил не менше, ніж сім разів.

Українські військові розповіли про те, як їх таємно передислокували для захисту кордону з Росією за кілька днів до початку нового вторгнення.

Велика Британія висловила занепокоєння через зростаючий альянс між Росією та Китаєм, назвавши його загрозою для західних країн. Уряд закликав європейські держави збільшити допомогу Україні летальними засобами.