Ситуація на фронті має тенденцію до загострення – Сирський

Джерело: Олександр Сирський/Facebook

Під час 21-го засідання Контактної групи з питань обороноздатності України Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про складну оперативно-стратегічну ситуацію й зазначив, що вона має тенденцію до загострення.

Перед учасниками коаліції виступив також президент Володимир Зеленський, міністр оборони Рустем Умєров, начальник ГУР МОУ Кирило Буданов.

“Я своєю чергою поінформував учасників коаліції про складну оперативно-стратегічну обстановку, яка має тенденцію до загострення; специфіку здійснення противником авіаударів по об‘єктах енергетичної інфраструктури; про наші нагальні потреби в ракетах, боєприпасах, озброєнні, військовій техніці та ключову роль їх своєчасного надходження”, – повідомив Головнокомандувач ЗСУ.

А також додав, що подякував учасникам та особисто міністру оборони США Ллойду Остіну за послідовну підтримку України, наших Збройних сил, військову допомогу з боку США та всіх союзників і партнерів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що ворог посилює заходи з поширення дезінформації серед місцевого населення на тимчасово окупованих територіях. 

Станом на 22:30 19 травня ситуація на фронті залишається напруженою, однак контрольованою. Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання росіянами планів наступу.

Минулої ночі Сили оборони, ймовірно, атакували безпілотниками військове летовище в Краснодарському краї РФ, поінформували джерела.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Варшава відкрита для розміщення ядерної зброї, однак, зауважив, що рішень ще немає.

Глава Великої Британії Грант Шаппс закликав Німеччину надати Україні ракети Taurus та дозволити завдавати ударів по тимчасово окупованому Криму.