На Житомирщині вчителя підозрюють у вбивстві та пораненні учнів

Джерело: пресслужба Національної поліції України

Ввечері 25 квітня у селі Луковець на Житомирщині 23-річний чоловік в ході конфлікту та бійки завдав ножових поранень двом 17-річним хлопцям, внаслідок чого один з них загинув.

Місцева мешканка помітила, що неподалік магазину двоє хлопців дістали ножові поранення від незнайомця й викликала поліцію. 

Правоохоронцям стало відомо, що двоє хлопців приїхали до свого колишнього вчителя, аби з’ясувати стосунки. Один з них звинувачував чоловіка в тому, що той нібито залицявся до його дівчини. Потім суперечка переросла в бійку і вчитель почав завдавати хлопцям ножові удари. 

17-річний житель смт Хорошева дістав смертельні удари, а за життя його однолітка, мешканця с. Краївщини, зараз борються медики.

Правоохоронці розшукали підозрюваного за місцем проживання та затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк до 15 років або довічне увʼязнення.

20 травня співголова фракції “Європейська Солідарність”, народна депутатка Ірина Геращенко заявила, що політична сила готова до блокування роботи Верховної Ради, якщо монобільшість і керівництво парламенту не поставлять в порядок денний створення Тимчасової слідчої комісії по фортифікаціях та дронах.

20 травня, постійний представник США в ООН Роберт Вуд заявив, що Сполучені Штати постачатимуть Україні необхідну для захисту зброю, допоки Росія не виведе війська.

Станом на вечір 20 травня російські війська продовжують активні наступальні та штурмові дії на Куп’янському, Курахівському, Краматорському та Покровському напрямках. На деяких також з високою інтенсивністю діє ворожа авіація. Росіяни скинули 15 КАБів та застосували близько трьох десятків некерованих авіаційних ракет.

Військовий оглядач німецького видання Юліан Рьопке назвав серед можливих причин аварії гелікоптера іранського президента Ібрагім Раїсі, непридатність машини до польоту у складних метеоумовах.

Протягом наступної доби, 21 травня, по всій території України діятимуть графіки відключення електропостачання для промислових та побутових споживачів.