ФСБ РФ вбила чоловіка, якого нібито завербувала Україна для здійснення теракту

Джерело: Reuters

ФСБ Росії повідомила в п’ятницю, 3 травня, що її офіцери вбили чоловіка, якого нібито завербувала Україна, й він планував напад із вибухівкою на паливний термінал в Ленінградській області РФ.

У заяві ФСБ зазначено, що чоловіка, який був громадянином Росії й нібито завербований військовою розвідкою України, вбили, оскільки він стріляв в силовиків.

У ФСБ також заявили, що він проходив навчання в Литві й приїхав до Росії в березні.

Керівник Литовського національного центру управління кризами Вілмантас Віткаускас назвав інформацію ФСБ провокацією.

“Росія протягом тривалого часу систематично проводить дезінформаційні кампанії та провокації з метою підвищення напруги між суспільствами та союзниками для прикриття своїх агресивних дій. Ця дезінформація, яку поширює ФСБ, є прикладом. Однією з цілей такої агресивної діяльності є вплинути на підтримку Литвою України”, – сказав він.

В Україні активно створюють і використовують новітню зброю. Завдяки прагненню перехитрити ворога і великим інвестиціям, Україна стає центром для розробки автономних дронів та іншого озброєння.

АТ “Укрзалізниця” поінформувала, що, вивчивши відгуки та досвід залізниць-патнерів, залучили експертів UAnimals, юристів, колег з Мінінфраструктури та вже подали на затвердження зміни стосовно до правил перевезення тварин.

Журналіст та письменник, лавреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Станіслав Асєєв отримав осколкове поранення на фронті.

3 липня обленерго застосовуватимуть: з 08:00 до 13:00 – дві черги, в інші години доби – три черги відключень одночасно. Причина – високий рівень енергоспоживання через спеку.

Речник Кремля Дмитро Пєсков у вівторок, 2 липня, заявив, що Росія не може коментувати ідею Дональда Трампа щодо припинення війни в Україні, оскільки Москва не знає суті його слів.