У Києві на залізничному вокзалі відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

Фото: Міноборони

Джерело: Міноборони

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до Збройних сил України.

Цей крок є частиною діяльності Міністерства оборони України у співпраці з “Укрзалізницею”, спрямованої на максимальне інформування громадян про можливості вступу до Збройних сил.

“Це є частиною нашої прозорої та ефективної комунікації з громадянами. Ми прагнемо максимально донести інформацію про можливості ефективної допомоги Силам оборони та стимулювати до добровільного залучення на військову службу”, – зазначила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

У інформаційному пункті рекрутингу співробітники “Укрзалізниці” надаватимуть інформацію щодо системи роботи та адреси центрів рекрутингу української армії.

“Для залізниці це продовження системної співпраці з Міністерством оборони, адже ми вже пропонуємо пріоритетне бронювання квитків для військовослужбовців та забезпечуємо низку стратегічних перевезень. Київський вокзал щоденно проходять понад 20 000 людей, тому це дуже природна точка контакту з українцями, де нам буде зручно інформувати їх про можливості долучитися до лав Сил оборони. А для захисників і захисниць, які теж регулярно подорожують нашими поїздами, це сигнал, що ми всі разом працюємо над посиленням нашої армії” – зазначив член правління”Укрзалізниці”, керівник пасажирського напрямку Олександр Перцовський.

Нагадаємо, нещодавно у Києві відкрився перший центр рекрутингу до ЗСУ.

Станом на сьогодні загалом в різних регіонах держави працює уже 20 центрів рекрутингу української армії, де пропонують вакансії у Силах безпеки та оборони України.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

26 вересня президент США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.