Протести в Грузії: на площі Європи в Тбілісі триває мітинг проти закону про «іноагентів»

Джерело: “Ехо Кавказу”

В Грузії на площі Європи у Тбілісі проходить багатотисячний мітинг проти закону про “іноагентів”.

Точна кількість учасників мітингу не відома, проте ЗМІ оцінюють в десятки тисяч людей.

Фото: “Ехо Кавказу”

Читайте також: Закон про “іноагентів”: що відбувається в Грузії та реакція міжнародної спільноти

На сцені виступають противники законопроєкту, музиканти та інші діячі. Грузинський письменник Лаша Бугадзе оголосив, що противники закону залишатимуться біля будівлі парламенту Грузії в ніч із 12 на 13 травня. 

Фото: “Ехо Кавказу”

13 травня о 9 ранку за тбіліським часом має відбутися засідання юридичного комітету парламенту, на якому обговорять скандальний законопроєкт про “іноагентів”у третьому читанні.

Зазначимо, що парламент Грузії вже ухвалив закон у другому читанні.

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Через необережність косметологині загинула жінка, що прийшла до неї на процедуру. Причиною стало гостре отруєння анестетиком.

Колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна може стати членом альянсу, навіть попри триваючу повномасштабну війну.

Члени банди з автоматами увірвалися в місто Понт-Сонде, вбивши щонайменше 70 осіб і змусивши понад 6000 людей тікати. Лідер банди “Гран Гріф” Лаксон Елан заявив, що це була помста за пасивність цивільних під час нападів поліції на його людей.

Три нідерландські активістки закликають вшанувати пам’ять невинних жінок, які стали жертвами полювання на відьом у XV-XVII століттях, встановивши національний пам’ятник.