Universal Music Group і TikTok уклали нову угоду

Джерело: Reuters

Universal Music Group і TikTok уклали нову ліцензійну угоду, підписання якої уможливить повернення на платформу коротких відео артистів і пісень лейблу.

У компанії заявили, що працюють над поверненням музики у TikTok і об’єднаються для реалізації нових можливостей монетизації на платформі. TikTok і Universal також заявили, що працюватимуть над тим, щоб розвиток ШІ в музичній індустрії не загрожував творчості й економіці.

“TikTok прагне співпрацювати з UMG для видалення несанкціонованої музики, створеної штучним інтелектом, із платформи, а також (розробляти – ред.) інструменти для поліпшення атрибуції виконавців і авторів пісень”, – йдеться в заяві.

Раніше Universal стверджувала, що TikTok “заповнений” записами, створеними штучним інтелектом, а її артистам і авторам пісень TikTok платить лише малу частку від монетизації порівняно з тим, що вони отримують, наприклад, на YouTube.

Тим часом одна з артисток Universal Music Тейлор Свіфт погодилася повернути свої записи у TikTok у межах просування нового альбому The Tortured Poets Department.

Окупанти здійснили артобстріл міста Марганець, що на Дніпропетровщині. Поранені двоє дорослих і дитина.

Google виграла боротьбу зі штрафом ЄС у розмірі 1,49 мільярда євро за блокування конкуруючих пошукових рекламодавців.

Американського репера Шона Комбса, який виступає під сценічним ім’ям Puff Daddy, заарештовано.

Прокурорка Спеціалізованої антикорупційної прокуратури під час засідання у справі нардепа від “Слуги народу” Андрія Одарченка заявила, що депутат, ймовірно, покинув територію України.

Міністр національної оборони Румунії Анджел Тилвар у середу, 18 вересня, заявив, що НАТО має прийняти “надійну скоординовану” відповідь на інциденти, коли російські ракети або безпілотники потрапляли у повітряний простір альянсу.