В Офісі Генпрокурора повідомили про наслідки ворожих обстрілів прикордоння Харківщини

Джерело: Офіс Генерального прокурора

В Офісі Генпрокурора повідомили, що ворожа армія не припиняє обстрілювати прикордоння Харківщини. Внаслідок російських атак є загиблі та поранені – прокурори документують порушення законів та звичаїв війни.

Зокрема російські війська систематично обстрілюють м. Вовчанськ з артилерії та авіації. За 11 травня ворог скинув на місто щонайменше 16 авіабомб. За ніч 12 травня ще три.

Повідомляється, що 11 травня двоє мирних жителів загинули та двоє були поранені.

Тоді як 12 травня вночі внаслідок атак по місту постраждала родина. Загинула жінка, двоє її синів та чоловік отримали поранення. Також ще один чоловік 39 років та 83-річна жінка отримали травми.

Окрім того, у місті знищено, пошкоджено низку житлових будинків та обʼєктів цивільної інфраструктури.

Також вранці 11 травня окупанти обстріляли з РСЗВ с. Одноробівка Золочівської ОТГ Богодухівського району. Отримав поранення 19-річний хлопець. Пошкоджено щонайменше сім житлових будинків, господарчі будівлі, авто.

У с. Глибоке Харківського району внаслідок ворожого артилерійського обстрілу загинув 63-річний чоловік.

Наголошується, що прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками армії РФ.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.