Командир бригади «Азов» Денис Прокопенко вручив бійцям нагороди Нацгвардії

Джерело:  бригада “Азов” у Telegram

Командир 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України, полковник Денис Прокопенко нагородив бійців заслуженими відзнаками Національної гвардії України. Вручені нагороди охоплювали “За доблесть”, “За відвагу”, “За звитягу”, “За стійкість та незламність” і “За сумлінну службу”.

Фото: “Азов”

У своєму виступі Прокопенко зазначив, що минуло два роки від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації і майже 10 років – від початку гібридної війни з Росією.

“Звертаючись до підручників історії, ми маємо пам’ятати, що визвольні змагання тривають вже понад 100 років. А це свідчить про те, що Росія ніколи не буде вважати Україну самостійною незалежною державою, ніколи не відмовиться від своїх стратегічних загарбницьких планів щодо захоплення України”, – зауважив полковник.

Фото: “Азов”

Він також висловив подяку бійцям за їхню відданість та мужність у цей нелегкий час для держави, наголосивши, що їхній підрозділ “вважається одним із найкращих у Силах оборони України”.

Фото: “Азов”

Фото: “Азов”

Фото: “Азов”

Фото: “Азов”

Фото: “Азов”

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…