Данія зробила внесок у розмірі 5,3 млн євро до Фонду підтримки енергетики України

Джерело: Міненерго

До Фонду підтримки енергетики України надійшов новий внесок Данії у розмірі 5,3 млн євро.

Внесок був анонсований міністром клімату, енергетики та комунальних послуг Королівства Данія Ларсом Огором під час його зустрічі з міністром енергетики України Германом Галущенком у Міненерго.

“Вдячний Данії за постійну підтримку у відновленні нашої енергетики. Разом ми завжди сильніші”, – наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Отже, загальна сума внесків Данії до Фонду сягнула майже 17 млн євро. Данія стала першим спонсором Фонду підтримки енергетики України ще на початку квітня 2022 року.

Фонд був створений за ініціативою Германа Галущенка і єврокомісарки з питань енергетики Кадрі Сімсон при Секретаріаті Енергетичного Співтовариства у березні 2022 року.

На сьогодні загальна сума внесків спонсорів до Фонду (включно з анонсованими) вже сягнула понад 433 мільйонів євро. Водночас Робочою групою з питань організації гуманітарної допомоги в енергетичній галузі при Міненерго схвалено під закупівлю за рахунок коштів Фонду запити українських енергетичних компаній щодо обладнання, спецтехніки та палива на суму понад 452 млн євро.

Глава МВС Ігор Клименко повідомив, що у Харківській області прикордонники облаштують додаткові спостережні пункти, це допоможе ефективніше боротися з російськими диверсантами.

У Донецькій області на Покровському напрямку воїни-зенітники окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка збили російський Су-25.

В Україні вдруге за день продовжили скасування графіків відключення електроенергії. За новою вказівкою “Укренерго” світло не вимикатимуть по всій території держави до 17:00.

В Україні продовжили скасування графіків відключень електропостачання ще на годину. Відтак стабілізаційні обмеження світла розпочнуться з 16:00, а не з 15:00.

Фото і дані українських дітей, які були викрадені та вивезені до Росії в перші місяці повномасштабного вторгнення РФ в Україну в 2022 році, загарбники розміщують на сайтах із усиновлення.