Непальський альпініст піднявся на Еверест у рекордний 29-й раз

Джерело: DW

Непальській альпініст Камі Ріта у 29-й раз піднявся на вершину гори Еверест, оновивши власний рекорд із кількості успішніших сходжень на найвищу гору світу.

“Камі Ріта досяг вершини сьогодні вранці (12 травня – ред.) Тепер він встановив новий рекорд із 29 сходжень на вершину Евересту”, — зазначив керівник найбільшого у Непалі турагентства Seven Summit Treks Мінґма Шерпа.

За його словами, 54-річний гід-альпініст оновив свій рекорд, коли вів за собою групу альпіністів на вершину найвищої гори світу.

Фото: соцмережі

Камі Ріта, який отримав прізвисько “Чоловік з Евересту”, належить до етнічної громади шерпів.

Згідно з даними Книги рекордів Гіннеса, Ріта підіймався на вершину у 8 849 метрів майже щороку з моменту свого першого успішного сходження в 1994 році.

Раніше Ріта стверджував, що ніколи не ставив собі за мету оновлювати рекорди, і що всі ці роки він “просто працював”.

Минулого року він двічі підіймався на Еверест.

Зазначається, що досвід шерпів у альпінізмі та знання місцевості життєво важливі для безпеки сотень альпіністів, які щороку підіймаються на Еверест.

Схвалений до використання антидепресант вортіоксетин поборов гліобластому – агресивний рак мозку.

Нідерланди підписали контракт із французькою Naval Group на постачання чотирьох підводних човнів загальною вартістю 5,6 млрд євро.

Згідно з непідтвердженими повідомленнями ЗМІ, іранська влада запустила близько 200-250 ракет, зокрема й балістичних, на територію Ізраїлю.

Із 90 населених пунктів Сумської області примусово евакуюють родини з дітьми.

Українська режисерка Анна Бурячкова зніме фільм за мотивами пригодницького роману “Тигролови” Івана Багряного.