Tesla оголосила про скорочення 400 співробітників німецького заводу

Джерело: dpa

Американський автовиробник Tesla планує скоротити 400 робочих місць на своєму єдиному європейському заводі поблизу Берліна.

У пресрелізі компанії зазначається, що задля уникнення примусових звільнень Tesla готує “добровільну програму” для працівників. Для реалізації цієї програми будуть проведені перемовини із робочою радою.

“Поточний ринок збуту електромобілів, який слабшає, ставить виклики і перед Tesla”, – прокоментували причини скорочення робочих місць у компанії.

Невдовзі автовиробник оголосив, що контракти із 300 тимчасовими працівниками на заводі у Грюнхайде, неподалік Берліна, продовжені не будуть. Там пояснили, що договірний партнер компанії вже зміг працевлаштувати більшість постраждалих від скорочення тимчасових працівників.

Нині на німецькому заводі Tesla працює понад 12 тисяч людей.

Північнокорейські посадовці вперше одягли значки з портретом Кім Чен Ина публічно. Це сталося на 10-му пленумі ЦК Трудової партії восьмого скликання.

Вранці 3 липня російські війська завдали масованої ракетно-дронової атаки по Дніпру. В ОВА повідомили про збільшення кількості постраждалих.

Працівники Офісу Омбудсмана виявили, що посадовці Служби у справах дітей та сім’ї Києва і Центру соціально-психологічної реабілітації дітей №1 відправили своїх родичів “супроводжувати” дітей за кордон, щоб ті змогли втекти з країни. 

У Норвегії затримали громадянина країни, якого підозрюють у розвідувальній діяльності в інтересах Китаю.

У Росії трьох синів священника з Липецька засудили до 17 років колонії суворого режиму за спробу воювати на боці України проти окупантів. Вони планували приєднатися до легіону Свобода Росії. Брати проведуть три роки у в’язниці, решту терміну — у колонії суворого режиму.