Помер зірка «Тутсі» Дебні Коулмен

Джерело: Reuters

Американський актор Дебні Коулмен, відомий ролями у фільмах “З дев’ятої до п’ятої” та “Тутсі”, помер у віці 92 років.

За словами доньки актора, Коулмен помер 16 травня у своєму будинку в Санта-Моніці, штат Каліфорнія.

Дебні Коулмен народився 1932 року в Остіні, штат Техас. Навчався у Військовому інституті Вірджинії та в Університеті Техасу, але вирішив спробувати себе в акторському мистецтві.

Уперше він з’явився на екрані у фільмі “Тонка нитка” (1965 рік) свого вчителя з акторської майстерності та друга Сідні Поллака.

Першу велику роль у кіно актор зіграв у фільмі “З дев’ятої до п’ятої” 1980 року.

Коулмен грав у таких картинах, як “На Золотому ставку” (1981), “Тутсі” (1982), “Військові ігри” (1983), “Дім там, де серце” (1990), “Вам лист” (1998).

За роль адвоката у серіалі “Поклявся мовчати” (1987) актор отримав премію “Еммі”. Він також здобув “Золотий глобус” за найкращу чоловічу роль у серіалі “Історія Слепа Мак-Свелла” (1987-1988).

Останньою екранною роботою Коулмена став серіал “Єллоустоун” (2019), де він зіграв Джона Даттона-старшого.

У 2014 році актор отримав зірку на Алеї слави в Голлівуді.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.