«Батьку, ми це зробили»: реакція Усика на чемпіонство світу та історія його батька

Джерело: DAZN Boxing

Український боксер, чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександр Усик після перемоги над британцем, володарем пояса WBC Тайсоном Ф’юрі у поєдинку за звання абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі звернуся до покійного батька.

“Батьку, ти чуєш мене?! Ми це зробили!.. Слава Україні!” — вигукнув Усик після перемоги розділеним рішенням суддів після 12 раундів бою в Ер-Ріяді.

Перемогу Олександр Усик присвятив своїй сім’ї та своїй країні.

На пресконференції після боксерського поєдинку Олександр Усик поділився своїми переживаннями стосовно батька, який помер у 2012 році.

Раніше боксер розповідав, що перед великими боями до нього уві сні приходить батько і посміхається.

Відповідаючи на запитання журналіста, Усик зазначив, що цього разу батько йому не снився.

“Ні. Востаннє він давно приходив до мене уві сні. Я сумую за своїм батьком. Коли він останнього разу приходив до мене уві сні, то я сказав йому: “Послухай, ти залишився там, а я живу тут. Будь ласка, не треба приходити до мене. Я тебе люблю”. Мені важко, коли до мене уві сні приходить батько, бо я тоді згадую все своє життя. Я знаю, що він тут. Можливо, десь тут у залі”, – сказав він.

Зауважимо, що саме батько свого часу привів Олександра у бокс.

“Чому бокс? Батько казав, що в мене може вийти. Я казав, що мені подобається футбол. Який там бокс! Там б’ють. А він каже: “Для того, щоб тебе не били, мусиш бити ти”, – згадував Усик.

Як пише Tribuna, батько Усика, Олександр, у молодості також займався боксом. Він був військовим і пройшов Афган, після чого працював в охороні на будівництві. 1984-го в Криму він познайомився з Надією, а через 3 роки в них народився Олександр Усик-молодший. Майже весь час вони мешкали у Криму.

За словами Усика, саме батько виховав у ньому любов до своєї країни.

Олімпійську медаль сина Олександр Анатолійович так і не побачив.

“Коли я приїхав з Олімпійських ігор, він уже лежав у “дерев’яному чохлі”. Я дістав медаль із сумки, взяв його руку і стиснув, сказав, мовляв, ось вона. І пішов із кімнати. Дуже його не вистачає, бо це була людина, яка могла одним словом, навіть поглядом… Подивився – і я його розумів, розумів, що треба зробити. Коли він пішов, я зрозумів, що тепер я голова сім’ї. Тепер мені потрібно робити все те, що він будував”, – розповідав Усик.

  • 19 травня в Саудівській Аравії відбувся “бій століття” між українським боксером, чемпіоном світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександром Усиком та британцем, володарем пояса WBC Тайсоном Ф’юрі за звання абсолютного чемпіона світу у важкій вазі.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.