На Харківському напрямку ворог знову активізувався — Генштаб

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ.

Після тимчасового “затишшя”, яке спостерігалося з ранку 19 травня на Харківському напрямку, російські військові знову активізувалися. Напередодні оборонні позиції Збройних Сил України зазнали нападів ворожих сил не менше, ніж сім разів.

“На Харківському напрямку окупанти дещо активізувалися — тут на даний час відбулося сім бойових зіткнень. Ситуація динамічна, противник намагається потіснити підрозділи Сил оборони поблизу Вовчанська, сіл Стариця, Липці”, — йдеться у повідомленні.

Біля села Лук’янці ворог завдав авіаційний удар, використовуючи п’ять КАБів.

“Українські військові тримають оборону, ведуть вогонь у відповідь та контратакують на окремих ділянках”, — додали у Генштабі, описуючи ситуацію на 13:30.

На Куп’янському напрямку ворожа авіація також завдавала ударів, зокрема в районі Петропавлівкию. Інформація про це ще уточнюється.

“Станом на цей час українські воїни відбили чотири атаки, ще дві — тривають. Бої мали місце біля Синьківки, Іванівки, Берестового та Стельмахівки. Загарбники зазнають втрат, інформація про які уточнюється”, — наголосили у пресслужбі військового командування.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.