Разом із президентом Ірану у гелікоптері під час аварії був глава МЗС – ЗМІ

Джерело: іранське державне інформагентство IRNA

В Ірані триває пошуково-рятувальна операція на місці аварії гелікоптера, у якому знаходився президент Ебрагім Раїсі, а також глава МЗС країни Хоссейн Амір-Абдуллахіан та інші особи.

“Президент Раїсі повертався з церемонії відкриття дамби на кордоні Ірану з Азербайджаном, коли його вертоліт зазнав аварії при посадці в неділю в регіоні Варзакан. На борту гелікоптера також перебували міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амір-Абдуллахіан, губернатор провінції Східний Азарбайджан Малек Рахматі, очільник п’ятничної молитви в Тебрізі Ходжатолеслам аль-Хашем та низка інших осіб”, – йдеться у повідомленні.

За даними видання, в район катастрофи направлені рятувальні бригади, пошукові роботи тривають.

“Туманна погода і непрохідність місцевості ускладнюють пошукові роботи”, – мовиться в матеріалі.

Міністр внутрішніх справ Ірану Ахмад Вахіді заявив по телебаченню, що через складні погодні умови пошуково-рятувальній групі може знадобитися час, щоб дістатися до місця катастрофи.

“Він висловив сподівання, що команда незабаром дістанеться до місця катастрофи і передасть більше інформації”, – пише агенція.

Інше іранське інформагентство FARS стверджувало, що “деяким людям вдалося поспілкуватися з аятолою Аль-Хашемом через кілька хвилин після інциденту, але в даний час вони не можуть зв’язатися з ним по телефону”.

  • Вдень 19 травня гелікоптер, що перевозив президента Ірану Ібрагіма Раїсі, ймовірно, потрапив в аварію в районі азербайджанського міста Джульфа. Досі відсутня будь-яка інформація щодо глави країни, пошуковим роботам стали на заваді погодні умови. Поки очікуються коментарі офіційних осіб, пропонуємо згадати чим відомий глава Ірану та як він прийшов до влади.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.