Суспільне виходить з телемарафону та розпочинає власне інформаційне мовлення

Джерело: Суспільне та Детектор медіа

Суспільне розширює власне мовлення у межах телемарафону “Єдині новини”, яке транслюватиме на загальнонаціональному телеканалі “Перший”.

Власне мовлення телеканал розпочне вже від сьогодні, 21 травня. На телеканалі транслюватимуть інформаційний блок марафону з додатковим контентом – Суспільне Новини, “Суспільне. Студія”, документальними фільмами власного виробництва та розслідуваннями, а також продовжать обмін контентом з усіма учасниками марафону “Єдині новини”.

“Команда Суспільного розширює виробництво власного контенту на Першому каналі у межах невід’ємної частини телемарафону “Єдині новини #UАразом”. Ми готові зі свого боку максимально посилювати мовлення, ділитись якісними документальними фільмами, регіональними історіями, актуальними розслідуваннями та використовувати можливості найбільшої в Україні мережі кореспондентів по всій країні”, — заявив голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький.

Водночас голова наглядової ради Світлана Остапа у коментарі “Детектор медіа” повідомила, що “розлучитись” з телемарафоном вдалось у межах розширення виробництва контенту.

“Ми отримали письмові гарантії від РНБО, що такими діями не порушуватимемо рішення Ради безпеки. Команда Суспільного готова до поновлення цілодобового мовлення на Першому. Сподіваюсь, у нас все вийде”, – зауважила вона.

У виданні додали, що, за даними джерел, власний контент на “Першому” Суспільне почне транслювати вже з 15:00 21 травня.

Що передувало?

Нещодавно очільниця наглядової ради НСТУ Світлана Остапа повідомила у коментарі “Детектор медіа”, що Суспільне хочуть прибрати з вечірніх слотів телемарафону “Єдині новини” і надавати їм час на етер у нічні та ранкові години.

Очільниця наглядової ради НСТУ також висловила думку, що проти Суспільного почали інформаційну кампанію. Зокрема занепокоєння викликають дописи нардепки Мар’яни Безуглої, яка днями написала кілька постів про те, чи доцільно фінансувати державні телеканали, до яких внесла і Суспільне.

Директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк закликала підтримати “Суспільне мовлення”, яке хочуть вилучити з праймтайм-слотів національного телемарафону “Єдині новини”.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.