Наслідки обстрілу росіянами Харкова боєприпасами УМПБ Д-30 (Фото)

Джерело: голова Харківської ОВА Олег Синєгубов та мер Харкова Ігор Терехов

Сьогодні вдень, 22 травня, російські окупанти атакували Харків, внаслідок чого відомо про десятьох поранених, також є руйнування цивільної інфраструктури. У Харківській ОВА показали наслідки ворожого обстрілу міста.

“Наслідки обстрілу Харкова боєприпасами УМПБ Д-30. Десять постраждалих цивільних людей. Четверо були госпіталізовані, один із чоловіків — у важкому стані”, – повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, влучання зафіксовані в Шевченківському та Холодногірському районах міста. Пошкоджено багатоповерхівки, будівлі магазинів, автомийки, автомобілі, цивільне підприємство.

Мер Харкова також повідомив про наслідки атаки по місту.

“Наразі маємо 10 постраждалих внаслідок обстрілу Харкова. 4 людини госпіталізовано до лікарні. У важкому стані перебуває водій тролейбуса. На щастя, сам тролейбус був без пасажирів”, – зазначив Терехов.

Крім того, за його інформацією, уламок пройшов через лобове скло трамвая. Водійка у цей час вийшла з транспорту. У багатоповерхівці поряд майже повністю вилетіли вікна.

Фото: Олег Синєгубов

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.