В Одесі судитимуть чоловіка, який розганяв дітей страйкбольною гранатою

Джерело: Odesa Online

З балкона свого будинку він кинув у сусідських дітей страйкбольну гранату.

Правоохоронці направили до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вирішив розігнати страйкбольною гранатою дітей, що йому заважали, — йому загрожує від 17 тис. гривень штрафу до п’яти років обмеження волі.

Інцидент стався 21 червня близько 20:00 у дворі багатоквартирного будинку на вулиці Картамишівській. На щастя, граната впала далеко, і ніхто з дітей не постраждав. Поліція знайшла винуватця у квартирі за місцем проживання у нетверезому стані, він пояснив, що таким чином вирішив припинити галас, що лунав з двору. Під час огляду місця події поліцейські вилучили залишки страйкбольної гранати, а під час обшуку за місцем проживання зловмисника – ще одну таку ж гранату, що належить до категорії піротехнічних виробів.

За ч. 1 ст. 296 КК України фігуранту висунули звинувачення у грубому порушенні громадського порядку, обвинувальний акт направили до суду. Чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафу від 17 тис. до 34 тис. гривень або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив про розширення місії Агентства з моніторингу стану критичних для безпеки АЕС підстанцій та підтримку планів України щодо добудови енергоблоків №3 та №4 ХАЕС з використанням болгарського обладнання АЕС Belene.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 вересня. З початку доби відбулося 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають.

ЗМІ підрахували втрати російської та української армії за понад два роки повномасштабної війни.