Вперше в історії: Україна може мати більше бойових танків, ніж Росія

Джерело:  Bloomberg

Згідно з новими даними, Україна вперше може мати більше бойових танків, ніж Росія.

Компіляція даних з різних джерел свідчить про те, що Україна наразі має приблизно 1500 активних танків у порівнянні з приблизно 1400 у Росії, повідомляє.

Росія почала війну, маючи в наявності 3417 танків. Водночас Україна мала 987, згідно з даними The Military Balance за 2023 рік, щорічного звіту Міжнародного інституту стратегічних досліджень, який розглядає запаси військової техніки.

У той час як український танковий парк продовжує зростати, російський сильно виснажений.

За даними, опублікованими Кільським інститутом світової економіки, з початку повномасштабної війни минулого року Україна отримала 471 додатковий танк, і ще 286 ще мають надійти.

З 24 лютого 2022 року Україна втратила 558 танків і захопила 546, свідчать дані відкритого видання. Росія тим часом втратила 2091 танк у війні.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.