На кордоні з Чернігівщиною росіяни заміновують свої території та відбудовують фортифікації

Джерело: Вадим Мисник в етері “Суспільне. Студія”

Речник ОК “Північ” Вадим Мисник повідомив, що на кордоні з Чернігівщиною російські військові заміновують свої території та відбудовують фортифікації.

“Ми відстежуємо рухи. Це все російське угрупування “Сєвєр”. Це і Брянська, Курська і Бєлгородська області. Це єдині сили, які вони збирають і розосереджують на сотні кілометрів. Ми фіксуємо, як вони заміновують території, як вони свої фортифікації відбудовують. Тобто вони теж побоюються з нашого боку якихось дій”, –повідомив Вадим Мисник.

За словами речника ОК “Північ”, на північному кордоні з Росією спостерігаються активність ДРГ та обстріли прикордонних сіл.

Він розповів, що оперативна ситуація на північному кордоні з Росією контрольована Силами оборони України, але вона є напружена.

“Ворог дотримується своєї тактики, як обстріл прикордонних населених пунктів вздовж всієї смуги кордону. Активність ДРГ зберігається, тут нічого нового немає. Наша розвідка фіксує ці групи. Ми даємо відсіч”, – резюмував Вадим Мисник.

Від початку доби ворог продовжує нарощувати темпи наступальних дій на фронті. Станом на 16:00 в п’ятницю, 28 червня, кількість бойових зіткнень зросла до 102. 

Місяць гордості (або прайд-місяць) добігає завершення – перший з моменту повномасштабного вторгнення. Це одна з…

23 червня на пляж Учкуївка у тимчасово окупованому Криму впали уламки ракети. Окупаційна влада заявила про чотирьох загиблих осіб, та понад 150 поранених. Спершу Росія заявила, що збила українську ракету ATACMS. Однак, згодом Москва відмовилася від цієї версії та звинуватила Київ у “навмисній атаці” на пляж.

Музичний стрімінговий сервіс Spotify видалив сторінки низки російських виконавців, проти яких запровадили санкції Сполучені Штати Америки та Євросоюз за підтримку війни РФ проти України. Серед них зокрема Григорій Лепс, Шаман, Олег Газманов, Поліна Гагаріна, Чичеріна та гурт “Любе”.

26 червня канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив у Бундестазі, категорично відкинувши так званий “мирний план” Путіна щодо умов переговорів у російсько-українській війні.