В Індонезії можуть заборонити журналістські розслідування

Джерело: Reuters

У парламенті Індонезії пропонують законопроєкт щодо заборони журналістських розслідувань й ЛГБТ контенту.

“Парламент Індонезії пропонує внести зміни до закону про трансляцію, заборонивши розслідувальну журналістику та ЛГБТ-контент. Це викликало критику громадянського суспільства та кіновиробників через обмеження свободи слова й творчого вираження”, – йдеться у повідомленні.

За даними агенції, в законопроєкті не деталізується процес заборони розслідувальної журналістики, однак творчі спілки вже висловили незгоду із цензурою.

У документі також пропонується заборонити зображення насильства, містицизму, ЛГБТ й іншої “негативної поведінки чи стилю життя, потенційно здатного нашкодити громадськості”.

Нині законопроєкт перебуває на ранніх етапах ухвалення, але у разі набуття ним чинності, дія заборони поширюватиметься на увесь контент, що транслюватиметься у Індонезії, в тому числі на онлайн платформах.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Американська акторка Енн Гетевей підтвердила, що триває розробка фільму “Щоденники принцеси 3”, перша частина якого вийшла 23 роки тому.