Родинна фірма українського спортсмена Бубки продає пальне росіянам, зокрема на окупованих територіях — Bihus.Info

Джерело: Bihus.Info.

Розслідувачі Bihus.Info заявили, що компанія “Монблан” працює на тимчасово окупованих територіях та продає пальне росіянам. Фірма належить українському спортсмену Сергію Бубці, його брату Василю та раніше матері Валентині, яка вже не фігурує в документах.

У травні 2023 року компанія уклала офіційні контракти з росіянами. Йшлося про понад 800 тисяч рублів на постачання пального. Журналісти виявили три контракти, які стосувалися постачань для структур росіян, що були опубліковані на порталі закупівель РФ, а саме:

  • 4 травня фірма уклала угоду на постачання 2000 літрів пального. Контракт було підписано з так званим “республиканским реабилитационным центром министерства здравоохранения ДНР”. Його сума складала майже 100 тисяч рублів.
  • Наступна угода 26 травня передбачала продаж 11,5 тисяч літрів пального на майже 669 тисяч рублів “федеральному казенному учреждению “центр по обеспечению деятельности казначейства России”.
  • Третій контракт від 30 травня передбачав продаж 1 200 літрів пального на 63 тисячі рублів так званому “республиканскому казначейству ДНР”.

Ще компанія продає талони на пальне, які можна використати на заправках “Монблану”. Щонайменше шість розташовано на тимчасово окупованих українських територіях: чотири в Донецьку, по одній — у Макіївці та біля Волновахи.

Контракти з РФ підписано Василем Бубкою як керівником компанії. У реєстраційних документах йдеться, що він є громадянином Росії, але в цих же документах громадянство вказано українське.

Довідка. У Донецьку “Монблан” створили для торгівлі пальним. Після окупації частини Донбасу компанія не була закрита. Після 2014 року було змінено юридичну адресу на Волноваху, яка тоді була не тимчасово захоплена.

До 2014 року фірма брала участь в українських тендерах. Вона вигравала підряди на постачання пального та їжі на мільйони гривень щороку. Востаннє у публічних торгах її можна було помітити у 2018 році.

На початку 2023 року компанія з’явилася в російському реєстрі юридичних осіб. Цьому передувало те, що РФ ухвалила закон, що всі компанії на окупованих територіях мають увідповіднювати документи до законодавства країни-агресора.

У російських базах адреса реєстрації фірми знову зазначена як Донецьк. Власником залишається Сергій Бубка, як і директором, та його брат. Його мати Валентину вже не вказано в документах.

Сергій Бубка — український легкоатлет, відомий у світі. Він є чемпіоном Європи та світу, а також олімпійським чемпіоном. Протягом 2005-2022 року очолював Національний олімпійський комітет. У 2001 році чоловік отримав звання Героя України й був членом “Партії регіонів”.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.