Артем Довбик став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії у сезоні-2023/24

Джерело: Bleacher Report Football в Instagram

Артем Довбик, український форвард іспанської Жирони, став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії сезону-2023/24. За сезон спортсмен забив 24 голи у 36 матчах.

Фото: Getty Images

Це досягнення вивело його на перше місце, випередивши таких відомих футболістів, як Александр Серлот з Вільярреала, а також Роберта Левандовскі та Джуда Беллінгема з Барселони та Реала відповідно.

Варто додати, що Артем Довбик повторив досягнення іншої української футбольної легенди — Андрія Шевченка, який також був серед найкращих бомбардирів в Європі протягом одного сезону у XXI столітті.

За свої досягнення Довбик отримає трофей Пічічі, який вручає іспанська газета Marca. Ця нагорода є визнанням найкращого бомбардира чемпіонату та підтвердженням його виняткового внеску у світ футболу.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора, що свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 липня. З початку доби відбулося 135 бойових зіткнень.

3 липня уряд Литви схвалив пропозицію Міністерства національної оборони про вихід з Конвенції, що забороняє використання касетних боєприпасів. Документ розгляне литовський Сейм.

Засновник ГО “Експертний корпус”, начальник відділу Українського інституту національної пам’яті, а нині командир роти 206 батальйону 241-ї бригади ТрО Роман Кулик закликав командування об’єктивно оцінити можливості війська та дослухатися до військових. Військовослужбовець повідомив про втрати у своїй роті через надскладні, як він наголосив, “фантастичні” задачі.

Станом на сьогодні українські міста будують не більше 20% від заявленого президентом Володимиром Зеленським 1 ГВт маневрових потужностей “до зими”.