Ворог продовжує мінувати Запорізьку АЕС – ГУР

Джерело: пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російські військові продовжують мінування Запорізької атомної електростанції та об’єктів на території станції. Наразі на територію ЗАЕС доставляються міни та вибухові речовини.

Так, у технічних приміщеннях та у машинних залах встановлені мінно-вибухові загородження. У пресслужбі зазначили, що росіяни здебільшого застосовують міни спрямованого типу радянських зразків: МОН-50, МОН-90, МОН-100, МОН-200.

Джерело: ГУР

Зауважимо, 4 липня Збройні сили України офіційно повідомили про можливу підготовку росіянами, найближчим часом, провокації на території Запорізької атомної електростанції.

Одначе згодом, 5 липня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило, що на Запорізькій атомній електростанції в Україні немає видимих ​​ознак мінування.

Після чого, співробітник окупованої росіянами Запорізької АЕС, який досі працює на станції, розповів, що російські військові продовжують нарощувати присутність на станції й по периметру ЗАЕС встановлюють вогневі позиції.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що фахівці досягли прогресу в інспектуванні кількох ділянок Запорізької АЕС. Однак, доступ до даху агентство не отримало.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.