В одеському ТЦК пояснили ситуацію з затриманням головного редактора «Економічної правди»

Джерело: ТЦК у Facebook

Одеський обласний ТЦК та СП прокоментував затримання головного редактора “Економічної правди” Дмитра Дєнкова.

“Зазначений громадянин довгий час не оновлював облікові дані, на підставі чого був оголошений в розшук у встановленому порядку. Напередодні його затримали представники Державної прикордонної служби України в Одеській області”, – повідомили в ТЦК.

У центрі зазначили, що у Дєнкова не було документально підтверджених підстав для переміщення транзитною ділянкою з режимними обмеженнями, а також підстав для невчасного оновлення облікових даних.

В ТЦК розповіли, що щодо головного редактора “Економічної правди” було складено адміністративний протокол, після чого його доставили до Регіонального ТЦК та СП.

“Ураховуючи розбіжності щодо ситуації, які виникли в публічній площині, питання перебуває на контролі керівництва Одеського обласного ТЦК та СП”, – додали у військкоматі.

Що каже головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва

У колонці на сайті Севгіль Мусаєва заявила, що головний редактор Дмитро Дєнков дійсно долучається до ЗСУ. Водночас слова Одеського обласного ТЦК та СП стосовно того, що “зазначений громадянин довгий час не оновлював облікові дані” вона назвала “м’яко кажучи, неправдою”. Мусаєва стверджує, що Дєнков оновив свої дані в Резерв+ у перший день після запуску застосунку.

Чоловік мав їхати на Одещину до своїх батьків, які там живуть. Проте його затримали прикордонники на транзитній ділянці.

“Справа в тому, що щоб потрапити до села, звідки Дмитро родом, потрібно проїхати через частину дороги, що пролягає в прикордонній молдовській зоні, іншого шляху там немає. Усе, що ми знаємо станом на зараз це те, що його затримали прикордонники. Згодом вони передали нашого колегу співробітникам ТЦК, хоча центр не є ані судовим органом, ані органом слідства”, – розповіла вона.

У головного редакторка “Економічної правди” забрали телефон та ноутбук.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.