Історія 10-річного хлопця, якого росіяни зробили сиротою – CNN

Джерело: CNN

Американська телекомпанія CNN розповіла історію 10-річного Миколи, який втратив батьків через російську агресію.

Фото: CNN

Будинок сім’ї хлопчика у Покровську постраждав внаслідок російських обстрілів.

Микола розповів, що почув свист, а тоді вибух. Спершу він подумав, що це сон. Молодший син Лариси та Миколи Глушків у темряві пішов до кімнати своєї матері й побачив, що вона лежить, розчавлена ​​бетонним уламком.

“Щось впало. Мама казала: “Коля, Коля”. Я крикнув: “Мамо, я живий”. Я побачив, як мою маму придавило стелею. Я намагався витягнути її, але не зміг. Мама стогнала і хитала ногами. А я кричав: “Мамо, мамо, це просто сон, жахливий сон””, — згадав хлопчик.

Ще кілька годин тому їхня родина смажила шашлик, а невдовзі на очах Миколи померла мати. Батько загинув від першого вибуху.

Фото: CNN

Після вибуху хлопчик виліз на вулицю, фасад їхнього будинку змінився до невпізнання.

“Я кричав: “Боже, навіщо ти це зі мною зробив?”. Бігав у спідній білизні й просив допомоги”, — згадує Микола.

У лікарні дитині дали заспокійливе, а його брат прийшов пояснити, що сталося. 

“Він сказав мені, що тепер залишилися тільки я і він. Він повторив це чотири рази. Я намагався заспокоїтися, але також ненавидів себе. Тому що я не міг врятувати мою маму. Я відвідаю їх [могили], вибачуся за те, що не зміг їх врятувати. Буду просити вибачення перед батьком, що не зміг врятувати маму, його дружину”.

Фото: CNN

Він поговорив зі своїм новою опікункою – хрещеною матір’ю, що живе неподалік. 

Хлопець сказав, що тепер в нього інша мрія – “помститися тому, хто запустив ракету”.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.