Світоліна здобула перемогу над білорускою Азарєнко, вийшовши до чвертьфіналу Вімблдону

Джерело: wtatennis

9 липня українська тенісистка Еліна Світоліна та білоруська спортсменка Вікторія Азаренко зустрілися на центральному корті Вімблдону.

За результатом, українка здобула перемогу в четвертому колі Вімблдонського турніру й вийшла до чвертьфіналу змагань.

Раніше у “Суспільне.Спорт” нагадали, що це була шоста очна зустріч Світоліної та Азарєнка, у п’яти попередніх перемогу здобувала білоруска.

У першому сеті громадянка РБ мала впевненіші подачі на корті, спортсменка зробила два брейки, не програла жодної своєї подачі і виграла сет з рахунком 6:2.

Після цього, у другому сеті Світоліна спочатку програла свою подачу (0:2), проте повернулася у матч зворотнім брейком – 2:2. Згодом Еліна почала отримувати впевнену перевагу, за рахунку 4:3 на свою користь українка ледь не зробила брейк. Змогла взяти подачу суперниці за рахунку 5:4 – другий сет Еліна виграла 6:4.

Старт третьої партії залишився за Світоліною, вона повела 3:0 з брейком. Але одразу Азарєнка відповіла своїм ривком у три гейми – 3:3. У підсумку, матч дійшов до тайбрейку за рахунку 6:6, – зазначили у повідомленні.

У вирішальному сеті Світоліна програвала 4:7, проте, українка змогла виграти чотири очки поспіль – 8:7. Після цього тенісистка заробила першою матчбол (9:8), а з другого матчболу закрила гру – подала ейс і виграла 11:9.

Віктор Азарєнка (-, 19) – Еліна Світоліна (Україна) 1:2 (6:2, 4:6, 6:7).

  • Українська тенісистка Еліна Світоліна перемогла росіянку Анну Блінкову з рахунком 2:0 у фіналі турніру WTA 250 у Страсбурзі.
  • Японська асоціація сумо заявила, що Сергія Соколовського (Шиші – японською лев) буде підвищено до дивізіону дзюрьо. Чоловік стане першим українцем у професійному сумо, який відтепер виступатиме у другому за рангом дивізіоні.
  • 6 лютого Олімпійський комітет Чехії розкритикував пропозицію Міжнародного олімпійського комітету допустити до участі в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі російських і білоруських спортсменів під нейтральним прапором.

Після того, як 17 жовтня стало відомо про вбивство лідера терористичного угруповання ХАМАС Ях’ї Сінвара, ліванське угруповання Хезболла заявило, що загострюватиме війну проти Ізраїля.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.