Путін застеріг країни Заходу від дозволу Україні бити їхніми ракетами по території РФ

Джерело: Reuters

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Захід та НАТО “грають з вогнем”, підтримуючи удари західним озброєнням по території Росії. Він наголосив, що це може призвести до “глобального конфлікту”.

Днями генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що члени Альянсу повинні дозволити Україні бити західним озброєнням по російській території. Такої ж думки дотримують ще кілька країн, тоді як США – проти.

“Постійна ескалація може призвести до серйозних наслідків. Якщо ці серйозні наслідки відбудуться у Європі, як поводитимуться США, враховуючи наш паритет в області стратегічного озброєння. Важко сказати – чи хочуть вони глобального конфлікту?”, – сказав Путін журналістам під час візиту до Ташкенту.

Він додав, що для ударів західним озброєнням по Росії потрібні дані з західних супутників, а також військова та розвідувальна допомога. Тобто, Захід братиме пряму участь в таких атаках.

Ще одним кроком до глобального конфлікту він назвав ймовірність відправки французьких військових до України.

Відповідаючи на питання про європейських членів НАТО, Путін зауважив, що маленькі країни “повинні розуміти, з чим вони грають”, оскільки у них млі території та велика щільність населення.

“Це фактор, про який вони повинні думати перед тим, як говорити про удари углиб території Росії”, – сказав він.

Станом на 16:00 в суботу, 6 липня, на фронті відбулося 83 бойові зіткнення. Від початку доби, ворог активний майже по всій лінії бойового зіткнення, концентрує зусилля наступальних дій на Лиманському і Покровському напрямках. 

Рятувальники завершили розбирати завали багатоповерхівки у Дніпрі, яку ворог потрощив понад тиждень тому.

На саміті у Вашингтоні НАТО планує зміцнити співпрацю з Південною Кореєю, зокрема щодо України.

Естонія передала Україні зенітно-ракетні комплекси малої дальності Mistral та ракети до них. Про це повідомило Міністерство оборони Естонії у суботу, 6 липня.

Улюбленець британців – кіт Ларі може покинути свій дім. В резиденції прем’єра на Даунінг-стріт побоюються через можливу ворожнечу між головним мишоловом Ларрі та кішкою Джо-Джо новообраного прем’єра Кейра Стармера.