Реєстрація шлюбу онлайн: у «Дії» запустили бета-тестування послуги

Джерело: Мінцифри

У “Дії” запустили бета-тестування оформлення шлюбу онлайн.

Відтепер не потрібно ходити до ДРАЦСу та стояти в чергах, щоб подати заяву про шлюб та зареєструвати його. Послуга стане допоміжною для пар на відстані, особливо для військових.

Щоб зареєструвати шлюб онлайн необхідно обрати вільну дату й час та зачекати на посилання на справжню церемонію по відеозвʼязку.

Цифрове свідоцтво про реєстрацію шлюбу автоматично підтягнеться в “Дію”. А фізичний документ пара може замовити доставкою Укрпошти чи забрати у відділенні.

Взяти участь в бета-тестуванні мають дві людини — наречена та наречений, які:
  • повнолітні громадяни України;
  • мають ID-картку чи закордонний паспорт у Дії;
  • мають ідентифікаційний код;
  • неодружені або офіційно розлучені.

Зареєструватися на бета-тестування можна за посиланням. Одначе, зверніть увагу: на бета-тестування мають зареєструватись наречений і наречена.

У Верховному Суді прокурори домоглися повернення до комунальної власності земельної ділянки, виділеної Київрадою приватному товариству для забудови. Мова про земельну ділянку біля озера Вирлиця, яка ще з 1994 року зарезервована як цінна природна територія, що має значну рекреаційну цінність.

У Шотландії водолази виявили уламки британського військового судна, який було потоплено німецьким підводним човном у Північному морі майже 110 років тому.

Нове дослідження, засноване на ДНК, отриманій з людських кісток і зубів, витягнутих зі стародавніх поховань у Скандинавії – семи з району у Швеції під назвою Фальбігден, одного з прибережних районів Швеції неподалік від Гетеборга і одного з Данії, – припускає, що причиною неолітичного занепаду населення Північної Європи близько 5 000 років тому могли стати хвороби, зокрема чума.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Колегія суддів ВАКС визнала винуватим суддю Зарічного суду міста Суми Миколу Шершака в одержанні хабаря і засудила його до позбавлення волі строком на сім років.