Військовий «Терен» у шоу «Відвал ніг» перевірив на інклюзивність кафе у Луцьку

Джерело: Олександр Терен

Ветеран російсько-української війни Олександр “Терен” Будько, який втратив обидві ноги на фронті, у своєму інклюзивному шоу “Відвал ніг” показав, як лише з допомогою трьох осіб потрапив в одне з кафе Луцька.

У своєму шоу Олександр спільно з українськими зірками перевіряє громадські заклади різних міст України на інклюзивність.

У новому випуску шоу його гостем став виконавець Дмитро Монатік. Разом вони перевірили на інклюзивність заклади Луцька, зокрема одне з місцевих кафе.

В опублікованому ролику видно, що на вході кілька невисоких сходинок, однак пандуса немає, відтак потрапити всередину людині на інвалідному візку у заклад буде непросто.

 

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Олександр Терен (@tsvit_terenu)

На допомогу вийшла працівниця закладу, яка запропонувала “підпихнути” Олександра всередину.

Військовий, своєю чергою, зауважив, що раніше у кафе підставляли фанерку, однак під час перевірки її не виявилось.

Після цього працівниця спробувала допомогти Олександру, проте самостійно їй це не вдалось. Їй на допомогу підійшли Дмитро Монатік та пенсіонер, який проходив поруч.

Вже утрьох вони змогли допомогти Олександру потрапити у кафе в інвалідному візку.

У коментарях до допису чимало користувачів зазначили, що така ситуація викликає у них сум та розчарування і наголосили, що інші міста теж не пристосовані для людей з інвалідностями.

За даними синоптиків у п’ятницю, 20 вересня, в Україні сухо та сонячно.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.