Провідна опозиційна партія Німеччини зазнала масштабної кібератаки

Джерело: Reuters

В суботу, 1 червня, влада Німеччини повідомила, що провідна опозиційна партія країни Християнсько-демократичний союз (CDU) постраждала від масштабної кібератаки та як запобіжний захід відключила частину своєї ІТ-інфраструктури.

“Сталася серйозна кібератака на мережу CDU”, – йдеться в заяві міністерства внутрішніх справ Німеччини.

У відомстві заявили, що органи безпеки інтенсивно працюють, щоб відбити та розслідувати атаку і запобігти подальшим збиткам.

Міністерство не розголошує жодних подробиць про масштаби нападу та підозрюваних, однак у відомстві додали, що “те, як було здійснено напад, вказує на дуже професійного актора”.

Новина про атаку з’явилася після того, як велика європейська спецоперація, спрямована на міжнародну кіберзлочинність, призвела до чотирьох арештів в Україні та Вірменії в четвер.

У міністерстві заявили, що органи безпеки посилили всі захисні заходи проти цифрових і гібридних загроз, особливо напередодні виборів до Європейського парламенту 6-9 червня.

В Італії посилилася вулканічна активність й в країні вивергається вже другий вулкан, викидаючи попіл і лаву біля північного узбережжя Сицилії. 

Під час матчу Євро-2024 Португалія-Франція французькі вболівальники вийшли з антиукраїнським плакатом про авіацію України.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 5 липня, на фронті відбулося 119 бойових зіткнень. Найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку. Також ворог активний на Лиманському і Торецькому напрямках.

Протягом дня, 5 липня, російські війська здійснили 18 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 73 вибухи. 

В лондонському Музеї дизайну в п’ятницю, 5 липня, відкрилась виставка, присвячена 65-річчю Барбі, на якій представлено 250 предметів зі світу Барбі.