Найінтенсивніші бої зараз тривають на Покровському напрямку — зведення Генштабу

Джерело: зведення Генерального штабу ЗСУ

На Покровському напрямку фронту ведуться найінтенсивніші бої, особливо в одному з сіл, де сутички відбуваються на трьох різних ділянках.

Окупанти з території РФ не припиняють артилерійських обстрілів на населених пунктах Чернігівщини та Сумщини. Сьогодні було зафіксовано обстріли 10 населених пунктів.

Також відбулась одна спроба ворога просунутись у районі села Стариця на Харківському напрямку. Російські терористи продовжують обстрілювати прикордонні населені пункти на півночі Харківщини.

Агресор розпочав атаки в районах Дружелюбівки і Невського на Куп’янському напрямку. Кількість штурмових спроб ворога зросла до чотирьох.

На Сіверському напрямку тривають бої біля Роздолівки і Виїмки. Загалом за сьогодні ворожі атаки вже склали шість.

На Покровському напрямку агресор підтримує високу інтенсивність атак, і вже 13 разів намагався покращити тактичне положення. Сім з цих атак вже відбито. Найбільш активні бої зараз в районі села Сокіл в Донецькій області, де тривають сутички на трьох різних ділянках.

На Курахівському напрямку сили оборони вже відбили п’ять ворожих атак. Одне зіткнення триває у районі Красногорівки, де окупанти намагаються витіснити наші підрозділи з їхніх позицій.

Загалом на Времівському напрямку ворог сьогодні двічі вдавався до атак, проте обидві атаки було відбито. Ворог також продовжує спроби просування у напрямку Старомайорського.

 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.