«Дід Володя, три корови й пес»: волонтери розповіли історію пішої евакуації з Донеччини

Джерело: ГО “Землячки”/Instagram

Волонтери поділилися історією шляху евакуації 70-річного чоловіка з Донеччини та його тварин від першого повідомлення однієї з захисниць про їхню зустріч до поселення у нову домівку на Полтавщині.

Днями чоловік пішки евакуювався з Донеччини разом з трьома коровами та своїм собакою, оскільки відмовився залишати тварин під обстрілами.

Він вивів тварин з міста Торське на Донеччині. Раніше зоозахисники зауважили, що така історія евакуації у них вперше.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений UAnimals (@uanimals.official)

Володимира з його тваринами зустріла одна з наших захисниць на Донеччині, котра дала чоловікові воду та їжу, попросила підтримки у фонду “Землячки”, який допомагає військовослужбовицям. З цією історією до UAnimals звернулася Ксенія, співзасновниця фонду.

Свій прихисток знайшов на Полтавщині, волонтери знайшли будинок для нього та його тварин.

Спершу на Полтавщину перевезли двох корів – Муху та Зойку, котрих чоловік вивів на Харківщині. Після чого, у нову домівку поселили й Володимира, третю корову Малу та собаку Жорика.

Дякуємо захисниці за небайдужість, що не пройшла повз. Дякуємо UAniamals що оперативно відгукнулися і евакуювали, — зазначили у повідомленні.

У ГО “Землячки” також висловили вдячність Катерині Ямщиковій (виконує обов’язки міського голови Полтави) за оперативний розголос, за допомогою чого і вдалося знайти новий дім для вимушених переселенців. Окрім цього, подякували й Володимиру “за стійкість духу та приклад свідомості для всієї України”.

Також фонд “Землячки” відкрив спеціальну банку на підтримку дідуся та його тварин. Наприклад, для однієї з корів планують звести окремий корівник.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.