Град, шквали та грози: прогноз погоди на 5 червня

Джерело: Укргідрометцентр

За даними синоптиків, у середу, 5 червня, в низці областей України очікуються опади у вигляді дощу та граду, подекуди – пориви вітру до 20 м/с та грози.

Короткочасні дощі, грози, вдень – у більшості районів Лівобережжя, подекуди град та шквали 15-20 м/с, лише вночі на південному сході, а вдень – на півдні країни без опадів.

Вітер південно-західний, у західних областях з переходом у північно-західний, 5-10 м/с.

Температура вночі 13-18°, у південно-східній частині – до 22°; вдень у західних, північних та Вінницькій областях 21-26°, на решті території 27-32°, в Криму – до 35°; на високогір’ї Карпат вночі 8-13°, вдень 15-20°.

Фото: Укргідрометцентр

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.