Автобус із школярами потрапив у ДТП на Вінниччині: постраждали п’ятеро дітей

Джерело: відділ комунікації поліції Вінницької області

На Вінниччині 4 червня біля с. Кунка Гайсинського району у ДТП потрапив мікроавтобус із 17 дітьми та п’ятьма дорослими, які поверталися з екскурсії, внаслідок чого постраждали п’ятеро підлітків і двоє дорослих.

“Поліціянти встановлюють обставини ДТП, в якій постраждало 5 підлітків і 2 дорослих. Автопригода сталась 4 червня близько 00:40 біля с. Кунка, Гайсинського району. Внаслідок аварії одного неповнолітнього шпиталізовано, інших після надання допомоги відпущенщ додому”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 46-річний водій мікроавтобуса Mercedes Sprinter, який здійснював нерегулярні пасажирські перевезення, не впорався з керуванням та допустив перекидання транспортного засобу.

У салоні мікроавтобуса перебувало 17 дітей, віком від 7 до 17 років, та 5 дорослих. Група поверталась з екскурсії.

За медичною допомогою звернулось 7 пасажирів, з яких 5 підлітків віком 16 та 17 років, з них одного ушпиталено. Іншим учасникам ДТП надано медичну допомогу та відпущено додому.

Водій був тверезий. Транспортний засіб поміщено на арештмайданчик.

За фактом автопригоди відкрито кримінальне провадження, передбачене ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. За таке правопорушення передбачено покарання – до 3 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

У Києві 29 червня двоє хлопців-підлітків впали з багатоповерхівки і загинули.

На північному сході Франції, у місті Тьйонвіль, під час весілля членів турецької громади невідомі влаштували стрілянину, унаслідок чого загинула одна особа, ще п’ятеро – дістали поранення.

На думку аналітиків Інституту вивчення війни, захід повинен поспішити надати Україні підтримку, необхідну для проведення контрнаступальних операцій, щоб зруйнувати путінську теорію перемоги і не допустити затягування війни.

У Миколаєві внаслідок зіткнення двох автомобілів постраждали шестеро людей, зокрема, дві дитини – чотирьох і девʼяти років.

Українським військовим вдалося оточити ворога в районі агрегатного заводу у Вовчанську, де перебувають російські десантники.