У Чехії пасажирський потяг, який прямував до України, зіткнувся з вантажним: є жертви

Фото: idnes.cz

Джерело: iDNES.cz.

У чеському Пардубіце трапилась масштабна залізнична аварія: пасажирський потяг, який їхав до України, лоб у лоб зіткнувся з вантажним потягом.

Аварія трапилась 5 червня близько 23:00 за місцевим часом. Відомо, що у пасажирському потязі перебувало близько 300 осіб.

Внаслідок аварії четверо пасажирів загинули, ще 23 осіб, за повідомленням чеського МВС, зазнали поранень, серед них діти.

Попередньо, причиною аварії є те, що пасажирський потяг не зупинився на станції, аби пропустити вантажний потяг, з яким і опинився на одній колії.

За повідомленням “Укрзалізниці”, серед жертв аварії немає тих, хто прямував до Чопа (Закарпаття).

  • На північному заході Камбоджі потяг врізався в автобус на залізничному переїзді, внаслідок чого постраждали 45 людей, п’ятеро з них у тяжкому стані.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.